Løvstræde 10, 1. tv., 1152 København K

Kontant
10.995.000
Udbetaling
550.000
Ejerudgift/md.
5.160
Varme/md.
1.666
Kvadratmeter
184
Værelser
3
Energimærke
D
Byggeår
1906

Gennemrenoveret herskabelig lejlighed midt i Middeladlerbyen i København City

Kvarteret
Lejligheden er fredeligt beliggende i hjertet af det gamle København - mellem Købmagergade og Gråbrødre Torv - tæt på Helligåndskirken. Området omkring Gråbrødre Torv, bærer præg af smukke gamle ejendomme, og er absolut en af Københavns suverænt bedste beliggenheder midt i City! I kort gåafstand fra lejligheden, kan du som køber, nyde det charmerende liv omkring Torvet, nogen af Københavns bedste restauranter og cafeer, Strøget, specialforretninger og alt det byen ellers har at tilbyde. Man har fornemmelsen af at være i centrum af København, men på en hyggelig afstressende måde.

Ejendommen
Opført i 1906, er særdeles charmerende. Ejendommen er meget velholdt og har ligesom lejligheden gennemgået en større renovering. Bemærk de lave fællesudgifter til ejerforeningen, der afspejler en veldrevet ejerforening. Der er minimal trafik i ejendommen, idet der kun er yderligere to lejligheder i opgangen. Det hyggelige gårdmiljø er fransk inspireret.

Lejligheden
På første etage gemmer sig en unik mulighed for at erhverve sig en herskabelig liebhaverlejlighed, der er gennemrenoveret i kvalitetsbevidste materialer. En usædvanlig bolig i international klasse med mange eksklusive detaljer. Indeholder eksempelvis herskabelige detaljer som højt til loftet, smuk stuk, dekorative rosetter og høje paneler - smukt kombineret med moderne komfort som; køkkenalrum med flot Poggenpohl køkken og eksklusive hårde hvidevarer, pejseafdeling, indbyggede reoler, indbyggede garderobeskabe, 2 flotte badeværelser med specielt udvalgte store marmorfliser m.v. Her får du 184 m2 fordelt på en stor forstue, stor kombineret opholds- og spisestue med pejseafdeling i åben forbindelse med moderne Poggenpohl køkken, mellemgang med indbyggede skabe og integreret hjemmekontorplads, 2 store soveværelser, 2 luksuriøst indrettede badeværelser og byggers. Endvidere er der adgang til en skøn altan mod gården. En absolut perle af den fineste kvalitet.

Historie om Løvstræde
Løvstræde og området omkring Gråbrødre Torv rummer Danmarks historie helt tilbage til 1238, hvor Franciskanermunkene, de såkaldte Gråbrødre, grundlagde deres kloster netop her.

Senere flyttede Statsmanden Corfitz Ulfeldt og Leonora Christina, datter af kong Christian 4. ind i en pragtbolig på torvet og Rigskansler Griffenfeldt byggede sit palads i det nuværende Postgården,~som netop har gennemgået en flot forvandling til et eksklusivt shoppingcenter.

I starten af 1800-tallet, Danmarks guldalder, blev Løvstræde til "Det litterære Løvstræde". Næsten alle ejendomme husede bogforlag og boghandlere.~

I Løvstræde 10 havde forlaget Lynge trykkeri og boghandel i stuen. Digteren~Oehlenschläger og hans disciple var regelmæssige gæster. Kierkegaard, Brandes og H.C. Andersen havde deres daglige gang i strædet.~

H.C. Andersen var nær ven med den berømte malerinde Elisabeth Jerichau Baumann. Hun og hendes mand billedhugger Adolf Jerichau Baumann boede i Løvstræde 10.~På maleriet læser Andersen ”Engelen” som godnathistorie for deres børn.~

Nu afløses bøgerne af de ypperste møbel og interiør forretninger, idet Fritz Hansen møbler, Fredericia Furniture, Paustian og Warm Nordic har indtaget den nyrenoverede Postgård-karreen. Kähler åbner restaurant her og i løbet af foråret omdannes Løvstræde og Valkendorfsgade til gågader.

Det er en daglig glæde og inspiration og bo i Løvstræde, fordi området er så velbevaret og emmer af historier.

To nye gågader i middelalder-yen
Det er Løvstræde og Valkendorfsgade, to parallelle sidegader til shoppinghovedstrøget Købmagergade, der er udset til at få sløjfet deres kantstensparkering og meget smalle fortove for at blive omlagt til rent fodgængerdomæne.
Løvstræde og Valkendorfsgade forbinder Købmagergade og Niels Hemmingsens Gade på hver deres side langs den gamle Kongelig Postgård, der indtil for et par år siden var landets ældste fungerende posthus.
Både Købmagergade Postkontor og Post & Tele Museum er nu nedlagt og omdannet til butikker og kontorer, og det er netop Postgårdens nye ejer, der ønsker at forbedre tilgængeligheden og forskønne gaderne, så de komplementerer de nyrenoverede bygninger med indbydende gågadestemning.
PFA Ejendomme vil således selv betale for og gennemføre omlægningen til gavn for egne kunder og alle andre forbipasserende til fods.
Københavns Kommunes politikere har i første omgang valgt at sige ja tak til gågade-gaven. Bliver det også endeligt vedtaget efter en høring blandt beboere og butikker i nabolaget, forventes brolæggerne at kunne gå i gang i foråret og være færdige i sommeren 2019.

Book en fremvisning af Løvstræde 10, 1. tv.

Dato og tid bekræftes af Siesbye Kapsch

Bestil en gratis salgsvurdering af

Dato og tid bekræftes af Siesbye Kapsch

Få adgang til dokumenter

I forbindelse med GDPR og lov om personfølsomme data, er boligens og ejendommens dokumenter lagt i et lukket datarum, hvor man kun kan få adgang ved at udfylde nedenstående felter. Du vil herefter have adgang i 14 dage, hvorefter dine data slettes igen, men du kan altid oprette dig igen. Der kan være tilfælde, hvor der ikke er nogle dokumenter på en sag, hvorfor du bedes kontakte Siesbye Kapsch på tlf. 33 11 66 22 eller post@skbolig.dk for yderligere oplysninger.