Store Strandstræde 18A, 2., 1255 København K

Leje/md.
60.000
a/c varme/md.
7.000
Depositum 3 mdr.
180.000
Forudbetalt leje 1 mdr.
180.000
Kvadratmeter
464
Værelser
6
Energimærke
C
Byggeår
1778
International luksuslejlighed til leje på bedste beliggenhed

Elegant drømmebolig i international topklasse med en sand overflod af lækre detaljer til den kræsne livsnyder; lige midt i hjertet af det ægte København

Københavns vel nok mest præsentable, originale, gennemførte lejlighed er en kompromisløs realisering af drømmen om at skabe en bolig på det internationale topniveau, der ellers kun findes i metropoler som London og New York.

Lad det være slået fast med det samme, at denne lejlighed ikke matcher den gængse nordiske opfattelse af boligindretning, men at vi her har at gøre med en ekspressiv og raffineret bolig i absolut topklasse til individualisten med behov for rigelig plads til personlig udfoldelse og repræsentative aktiviteter, eventuelt et par uden børn eller kun med et.

Boligen tilbyder en gennemført smagfuld indretning skabt gennem anvendelse af de bedste materialer, uanset om det gælder tapeter, maling, møbler, specialfremstillede skabe og trappetrin eller den særligt udvalgte marmor, der er anvendt i både køkken og badeværelser for at få disse rum til fremstå med et identisk æstetisk indtryk, og dermed sikre en fuldendt oplevelse af lejligheden som et sammenhængende boligkunstværk. Tekstilerne er fra de bedste producenter i Venedig, møblerne er originalt fremstillet af engelske snedkere og antikviteterne er franske og angelsaksiske.

Lejligheden er designet til at opfylde boligdrømmen hos den stil- og selvbevidste livsnyder, der sætter pris på den højeste internationale standard, der ellers kun kendes fra verdens storbyer. Her i denne ener af en lejlighed er intet overladt til tilfældighederne. Indretningen er sket med en sjældent sikker sans for både den mindste detalje og de store gennemgående linjer. Alt hænger sammen mellem de mange rum uden unødvendige fordelingsgange. Der er en stor spændende og anderledes privatafdeling, fire strategisk fornuftigt placerede badeværelser, et rummeligt og elegant køkken med alt hvad der kræves af udstyr og vinkøling, en herskabelig trappeopgang, elevator direkte fra gården op til lejligheden, elektronisk styring af alt fra tv og højttalere til gardiner i ovenlysvinduer og en ordning, der sikrer at al lys slukker, når man forlader lejligheden.
Indretningsarbejdet har været lagt i hænderne på de anerkendte arkitekter Tom Lundberg og Stig Marvits. Den nuværende ejer har givet arkitekterne helt frie hænder og undladt at lægge loft over materialeomkostningerne til at designe alt fra gulve, vægge, gardiner, lamper og lofter til reoler, vinkøleskabe, skoskabe, fritstående badekar, bibliotek, stole, skriveborde, tekstiler, figurer og billedudsmykning. Det hele er skabt ud fra en overbevisning om, at kun de ypperste materialer er gode nok, og at håndværket skal udføres til perfektion af de bedste fagfolk, uanset hvor på kloden, de måtte befinde sig. Det er derfor kun naturligt, at de specialfremstillede stole til de mange stuer er monteret med særligt udviklede møbelstoffer og guldbelagte polstersøm hos verdens fornemste møbelsnedker i London.

Ejendommen
Boligen befinder sig i en fredet ejendom, der blev opført i 1792-1793 under ledelse af arkitekt og murermester J.M. Quist. Den første beboer i ejendommen blev statsminister C.F. Reventlow. I 1820'erne og 1830'erne dannede ejendommen rammen om datidens musikalske aftenselskaber for byens førende klassiske musikere og med det bedre borgerskab som begejstrede tilhørere. Det var den velhavende ejer, hofvinhandler og etatsråd Christian Waage-Petersen, der nærede en stor forkærlighed for musiklivet, som fandt anvendelse for de skønne stuer til de kultiverede formål. I slutningen af 1800-tallet blev ejendommen overtaget af De Forenede Papirfabrikker, som beholdt den i næsten hundrede år, indtil Nordisk Råd overtog i 1985. I 1918 blev forhuset fredet. Waage-Petersens Gård blev gennemgribende renoveret i 2012, hvor det kom til at bestå af 32 beboelseslejligheder fra 74 til 287 kvadratmeter plus tre erhvervslejemål. De to største lejligheder blev købt af den nuværende ejer, der er en succesfuld dansk iværksætter og forretningsmand. Han opnåede tilladelse til at slå dem sammen til. Helt sikkert Københavns formentlig fornemste og flotteste pragtlejlighed på 474 kvadratmeter.

Kvarteret
København rummer mange dejlige kvarterer, men mon ikke de fleste er enige om, at det er vanskeligt at overgå den traditionsrige Frederikstad, når det kommer til charme og ægte københavnerstemning, især i den ende af staden, hvor St. Strandstræde og Skt. Annæ Plads ligger placeret. Gaden emmer af liv og originalitet - også i udvalget af specialbutikker, vinbarer og caféer, som ikke findes bedre andre steder i byen.

Hvad kan ellers fremhæves?
Nå ja, udsigten, som man bedst nyder fra boligens tagterrasse, hvorfra man kan vælge at lade blikket vandre hen over Det Kongelige Teater, Skuespilhuset og Skt. Annæ Plads, eller videre til vindmøllerne i det fjerne ude i vandet. Tættere på er der udsigt til kirkernes grøn-irrede kobbertage, ligesom der er adskillige guldbelagte kirkespir inden for synsvidde på eksempelvis Vor Frelser Kirke eller nogle af de andre i alt syv kirkespir, der kan ses fra tagterrassen. Synsindtrykkene får også næring fra de velkendte og evigt smukke røde københavnertage. Man kommer op på den ugenerte terrasse via en indvendig trappe i lejligheden, og der er naturligvis plads til både spisebord og magelige stole.

Måske den bedste lejlighed, der hidtil er annonceret til leje i København K. Seriøse forespørgsel om besigtigelse rettes til Phillip Siesbye på 20 20 77 88 eller ps@skbolig.dk

Book en fremvisning af Store Strandstræde 18A, 2.

Dato og tid bekræftes af Siesbye Kapsch

Bestil en gratis salgsvurdering af

Dato og tid bekræftes af Siesbye Kapsch

Få adgang til dokumenter

I forbindelse med GDPR og lov om personfølsomme data, er boligens og ejendommens dokumenter lagt i et lukket datarum, hvor man kun kan få adgang ved at udfylde nedenstående felter. Du vil herefter have adgang i 14 dage, hvorefter dine data slettes igen, men du kan altid oprette dig igen. Der kan være tilfælde, hvor der ikke er nogle dokumenter på en sag, hvorfor du bedes kontakte Siesbye Kapsch på tlf. 33 11 66 22 eller post@skbolig.dk for yderligere oplysninger.