Frederiksgade 10, 1. th., 1265 København K

Kvadratmeter
153
Værelser
5
Energimærke
Fredet
Byggeår
1885

Vidunderlig lejlighed i Frederiksgade – En af de få med altan til Marmorkirken

Kvarteret
Frederiksgade's yderst elegante ejendomme fra 1880'erne blev rejst under ledelse af arkitekten og byplanlæggeren Ferdinand Meldahl (1827-1908). Ejendommene danner sammen en bue omkring Marmorkirken og skaber derved en exceptionel arkitektonisk helhed for området. Marmorkirken, der dengang stod som den aldrig fuldførte Frederiks Kirke samt de omkringliggende grunde blev i 1874 opkøbt af bankdirektøren C. F. Tietgen (1829-1901). For at finansiere opbygningen af kirken lod han under Ferdinand Meldahls ledelse opføre herskabelige ejendomme omkring kirken. Frederiksstaden er et yderst attraktivt kvarter, med Marmorkirken og Amalienborg som centrum. Kvarteret bærer præg af de mange store majestætiske ejendomme, og huser mange af de store københavnske turistattraktioner. Der er kun få minutters gang til såvel Kastellet som Kongens Have. Her bor du tæt på det pulserende byliv og alligevel stille og roligt. Metro Cityring er 1 min væk og så kan hele byen nås på ingen tid.

Ejendommen
Fredet ejendom og dermed fritaget for ejendomsskatter. Ejendommen er opført i 1885 og er utrolig smuk. Selve indgangspartiet til opgangen, giver en fornemmelse af storhedstiden i slutningen af 1800-tallet. Ejendommens port er stor og majestætisk, så man kunne komme ind med hestevognen og sætte herskabet af ved den smukke brede opgang. Smukke forhaver foran ejendommen og der er en lille hyggelig brostensbelagt baggård. Lejligheden har pulterrum i kælderen under pigeværelset, med egen indgangsdør.

Lejligheden
Beliggenheden på beletage, som er bygningens fornemste og mest repræsentative etage gør, at loftshøjden er fantastisk og at lejlighedens etage som den eneste har altan mod Marmorkirken. Fin entré med god plads til overtøjet. 3 meget smukke stuer en-suite mod Marmorkirken. Alle 3 stuer har forskellige stuk og roset. Det ene bruges som stue. Det andet som tv-stue med udgang til fantastisk oprindelig altan, der fornyeligt er blevet renoveret. Det 3. værelse bliver brugt som stort masterbedroom hvor du hver morgen vågner op til Kirkens smukke kuppel. Fint kontor/børneværelse mod gården. Herskabelig spisestue med endnu en ny stuk og dobbeltdøre til stuen. Nydeligt flisebadeværelse med separat brus og vaskesølje. Skønt køkken med hyggeligt kig mod gården. Genboen til gårdsiden er erhverv og har lav ejendom, hvilket gør at der kommer masser af lys ind og man kan se himmel fra lejligheden. Fra køkkenet er det muligt at lave en mellemgang via depotrummet til pigeværelset der pt. ligger over trappen (det har andre i ejendommen gjort). Lejligheden fremstår med smukke gamle fyldingsdøre, nye forsatsruder i hele lejligheden (på nær i køkkenet). Der er desuden trægulv i hele lejligheden (på nær i køkkenet og mellemgangen foran badeværelset) Velkommen hjem til Frederiksstaden.

Book en fremvisning af Frederiksgade 10, 1. th.

Dato og tid bekræftes af Siesbye Kapsch

Bestil en gratis salgsvurdering af

Dato og tid bekræftes af Siesbye Kapsch

Få adgang til dokumenter

I forbindelse med GDPR og lov om personfølsomme data, er boligens og ejendommens dokumenter lagt i et lukket datarum, hvor man kun kan få adgang ved at udfylde nedenstående felter. Du vil herefter have adgang i 14 dage, hvorefter dine data slettes igen, men du kan altid oprette dig igen. Der kan være tilfælde, hvor der ikke er nogle dokumenter på en sag, hvorfor du bedes kontakte Siesbye Kapsch på tlf. 33 11 66 22 eller post@skbolig.dk for yderligere oplysninger.