Gammel Mønt 41, st. tv., 1117 København K

Kvadratmeter
36
Værelser
1
Energimærke
Fredet
Byggeår
1734
Erhverslejlighed med mulighed for "uden bopælspligt"

KVARTERET: Yderst attraktivt kvarter mellem Strøget og Kongens Have. Kvarteret bærer præg af små hyggelige og charmerende byejendomme. Lejligheden ligger kun få hundrede meter fra Grønnegadekvarteret med hyggelige caféer, spændende designerbutikker og lækre specialforretninger. I gamle dage, i krydset Gammel Mønt og Møntergade lå Sankt Clara Kloster (hvorfra Klareboderne har sit navn), der med visse afbrydelser, blev benyttet som værksted for prægning af mønter fra 1541. I perioden 1575-1593 var gården kirke for en tysk menighed, for så igen at blive møntergård frem til 1623. Gården kaldtes Gammel Mønt og dette navn overførtes til gaden, der mellem 1631 og 1650 opstod som et resultat af klostergrundens udparcellering.

EJENDOMMEN: Måske Københavns mest fotograferede ejendom ??? Flot og godt vedligeholdt byejendom opført i 1734. Ejendommen er en fredet bindingsværksejendom, den fremstår med en flot rød facade. Der er en meget lille men charmerende brostensbelagt fællesgård. Ejendommen er opført for øltapper Andreas Fussing. Huset har "undgået" etageforhøjelser og står derfor som et godt billede på et originalt ildebrandshus. Arkitekt Karsten Rønnow (f.1932) stod for restaurering af huset i 1981-82 hvor bindingsværket igen blev synligt efter facaderne havde været overpudsede (formentlig siden 1937). Restaureringen af ejendommen blev i 1985 præmieret af Københavns kommune.

LEJLIGHEDEN: Ekstrem hyggelig lejlighed hvor charmen er helt i top. Meget stor stue med 4 vindues fag og et smukt kig til Gammel Mønt. Der er brede plankegulve, høje paneler og sprossede vinduer. Der er 2 vinduer mod gården med kig til det hyggelige bindingsværk. Det er mulighed for at lave et meget lille soveværelse ved at sætte en væg op. Fint køkken opbygget i det gamle ildsted. Lækkert nyere mosaikbadeværelse med indbygget toilet og separat brus.

Book en fremvisning af Gammel Mønt 41, st. tv.

Dato og tid bekræftes af Siesbye København

Bestil en gratis salgsvurdering af

Dato og tid bekræftes af Siesbye København

Få adgang til dokumenter

I forbindelse med GDPR og lov om personfølsomme data, er boligens og ejendommens dokumenter lagt i et lukket datarum, hvor man kun kan få adgang ved at udfylde nedenstående felter. Du vil herefter have adgang i 14 dage, hvorefter dine data slettes igen, men du kan altid oprette dig igen. Der kan være tilfælde, hvor der ikke er nogle dokumenter på en sag, hvorfor du bedes kontakte Siesbye København på tlf. 33 11 66 22 eller post@skbolig.dk for yderligere oplysninger.