Landemærket 55, 1119 København K

Kvadratmeter
142
Værelser
5
Energimærke
D
Byggeår
1732

Et historisk og sjældent udbudt ildebrandt hus fra 1732, lige ved Kgs Have

Kvarteret
Yderst attraktivt kvarter lige ved Kongens Have. Der er kun få skridt til Købmagergade, Botanisk Have ligesom den ny renoverede Nørreport Station med Metro og Torvehallerne med gode indkøbsmuligheder ligger tæt på. Landemærket har fået sit navn efter, at den i middelalderen markerede afslutningen af den bebyggede del af byen inden for voldene og ordet Landemærket betyder egentlig grænseskel.

Ejendommen
Bygningen er et historisk fire fags bredt gavlkvisthus med et tag af røde teglsten. Også kaldet et "ildebrandt hus", pga Branden i 1728, hvor huset her blev bygget igen i 1732. Gadesidens første stokværk er grundmuret, mens resten af bygningen er udført i bindingsværk, der er gulkalket over stok og sten. Bagsidens bindingsværk er orangekalket tavl og træværket sortbejdset. Alle vinduer er udført med tværsprosse i træ. Der er ældre plankegulve, fyldningsdøre, gerichter, vinduesdetaljer, væg- og lysningspaneler samt panelerede lofter med synligt bjælkelag på enkelte etager. Ejendommen fik retableret de oprindelige galviste i 1969 og detførte til Københavns Kommunes præmiering af ejendommen i 1970 samt en fredning af huset i 1973. Der er fin lille privat terrasse i gården bagtil, som ligger i forbindelse med en anden smuk københavner gård, hvor bl.a. galleriejer Jakob og Patricia Asbæk har haft til huse. Denne gård er dog ikke fælles med dette hus - dog er den køn at se på og dermed også en del af charmen ved at side og kigge på den. Endvidere er der også nedgang til 15 kvm. brugbar kælder, hvor man blandt andet kan opbevare lidt god vin.

Boligen
Et historisk hus i flere plan, som udstråler så meget charme og personlighed samt mange anvendelsesmuligheder, at en salgstekst aldrig vil komme til sin ret. Dette unikke ildebrand hus skal bare opleves, så man selv kan danne sig et personligt indtryk og se mulighederne. Billederne er taget, mens huset var møbleret med den fineste kunst og historiske møbler, men er nu tømt for indbo og fremstår derfor tomt og klar til at næste generation skal flytte ind og sætte huset i stand, efter nutidens standarder og smag og dermd skabe en ny historie og kultur. Ejendomsmægleren har en kæmpe skrapbog liggende med avisartikler, udklip og andet spændende fra dengang, huset blev handlet sidste i 1973. Ring eller bestil derfor en personlig fremvisning af dette unikke hus. Absolut en sjældenhed i city, at få sit eget byhus.

Book en fremvisning af Landemærket 55

Dato og tid bekræftes af Siesbye København

Bestil en gratis salgsvurdering af

Dato og tid bekræftes af Siesbye København

Få adgang til dokumenter

I forbindelse med GDPR og lov om personfølsomme data, er boligens og ejendommens dokumenter lagt i et lukket datarum, hvor man kun kan få adgang ved at udfylde nedenstående felter. Du vil herefter have adgang i 14 dage, hvorefter dine data slettes igen, men du kan altid oprette dig igen. Der kan være tilfælde, hvor der ikke er nogle dokumenter på en sag, hvorfor du bedes kontakte Siesbye København på tlf. 33 11 66 22 eller post@skbolig.dk for yderligere oplysninger.